Blog

Rezervujte si termín na terapiu

Hľadáte na mojej stránke niečo konkrétne? Informácií je tu dosť - skúste do vyhľadávania zadať napr. migréna, cviky, bolesti chrbtice, hernia, krčná chrbtica, platničky ... 

Najnovšie články na našom blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

Rozvoj moderných technológií, najmä smartfónov, prináša svoje negatívne dôsledky tak, ako som to svojho času predpovedal v článku Tabletové deti. Hlavne krčná chrbtica je vystavená neustálemu pohybovému stereotypu a je nútená do predklonu. To prispieva k rozvojom diagnóz, o ktorých sa viac dočítate v článkoch:

Kraniosakrálna terapia si ma našla pred rokmi v čase, keď som potreboval pomoc s akýmsi neurčitým tlakom v mojom vnútri, ktorý som nevedel ani definovať, ani pochopiť, ani sa k nemu racionálne dostať. Sám som to vtedy definoval ako čiernu guľu, zmes strachu, tlaku a ďalších ingrediencií, oberalo ma to o energiu, znemožňovalo normálne fungovanie.

Dnes to dáme odľahčene. Po všetkých tých serióznych článkoch mám potrebu sa trochu odviazať a pozrieť sa na problematiku problémov pohybového aparátu z menej vážnej strany. Ak sa beriete príliš vážne a tento článok sa vás dotkne ... no, povedzme, že to vezmem tak, že "trafená hus zagága" alebo "není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu". Prax...

Tlaky a bolesti na hrudi, pichanie pri srdci, či búšenie srdca sú dôverne známe symptómy, ktoré sa z nedostatku znalostí nervovej topológie veľakrát nesprávne pripisujú srdcu a jeho okoliu. Po absolvovaní množstva vyšetrení, od sonografie, cez EKG, až po rozbor krvi, sa obvykle konštatuje, že nálezy sú negatívne a "asi to bude od chrbtice".

Slovné spojenie "operácia chrbtice" vyvoláva v pacientovi prevažne negatívne pocity. Niet sa čo diviť, svojou náročnosťou, rizikami, obmedzeným operačným priestorom (blízkosť miechy a spinálnych nervov) a vysokými nárokmi na rekonvalescenciu sa radí medzi najzložitejšie operačné výkony.

Čoraz častejšie sa stretávam s informáciou, že pri problémoch s pohybovým aparátom je nevyhnutné napraviť celý systém. Táto absurdita zašla až tak ďaleko, že má svojich fanatických prívržencov oháňajúcich sa napríklad týmto obrázkom:

Prudký nárast bolestí chrbtice v posledných desaťročiach nie je len dôsledkom zvyšovania komfortu života, úbytku pohybu a pribúdania pohybových stereotypov, zvyšovania stresu, ale aj nedostatku kvalifikovaných informácií a zúfalej absencie odborníkov, ktorí sa problematike venujú koncepčne, dlhodobo a širokopásmovo.

Zaujímavou skupinou mojej klientely sú ženy v rôznych stupňoch tehotenstva. Zaujímavou preto, pretože je to skupina veľmi malá a pritom bolesti chrbtice postihujú tehotné ženy častejšie, ako sa zdá. Príčinou menšej návštevnosti, podľa vyjadrení tehotných klientiek, sú obavy z možných negatívnych následkov terapií alebo pudová potreba ochrániť...

Snáď neprejde deň, aby sa ma niekto neopýtal, čo si myslím o produkte Milgamma N. Podporený mohutnou reklamnou kampaňou, preferovaný lekármi a uprednostňovaný lekárňami, je tento produkt takou klasickou ukážkou toho, ako funguje biznis postavený na viere pacientov vo vyliečenie bez vlastného pričinenia.

Spondylolistéza, z gréckeho "spondylos"=stavec a "olisthos"=posun, je posun 2 stavcov navzájom oproti sebe. Najčastejšie sa vyskytuje v driekovej chrbtici, postihnuté bývajú hlavne stavce L5 a L4. Výskyt v krčnej chrbtici je menej častý a v hrudnej zanedbateľný. Na obrázku vľavo je zdravá chrbtica, na obrázku vpravo je posun posledného stavca L5...

Nedávno sa mi dostali do rúk výsledky prieskumu o recenziách na internete a jednou z informácií, ktorá ma zaujala, bola štatistika hodnotiaca dôvody, prečo zákazníci píšu negatívne recenzie.

K napísaniu tohto článku ma inšpiroval jeden klient s akútnym syndrómom m. piriformis, týmto mu ďakujem a prajem skoré uzdravenie aj napriek veľmi emotívnej recenzii na Google, ktorú som za svoju snahu dostal.

Mohlo by vás zaujímať

Objednajte si terapiu